Tuesday 6 January 2009

Zeitgeist

.
Zeitgeist, o l'esperit d'un temps i la seva societat. Pots veure la peli aquí en anglès i escollir l'idioma dels subtítols: http://www.zeitgeistmovie.com/

Una excel·lent peli-documental que tracta de forma tangencialment crítica alguns dels aspectes més punyets de la manipulació social al llarg de la història i fins el present, sense paliatius, des de l'adveniment de les religions (cristiana i jueva, en aquest cas), fins a com es genera una crisi econòmica, un col·lapse social o una guerra per benefici d'uns pocs. Políticament incorrecta, absolutament crítica, un discurs punxagut que no fa presoners.

Alguns exemples: Què ténen en comú Jesús i els 12 apòstols amb el sol i els 12 signes del zodíac? perquè les torres bessones varen caure a plom, igual que un edifici quan s'enderroca? i la semblança estètica de les frases de Bush i Hitler? perquè l'economia és cíclica i les caigudes corresponen a moments d'endeutament excessiu? perquè la guerra acaba essent sempre un negoci (per alguns)?

No sé si un món millor és possible, en tot cas mirar de interpretar-lo críticament sí, Zeitgeist ofereix una òptica alternativa a valorar. S'ha de veure.
:

2 comments:

as de cors said...

Sí, també crec que s'ha de veure. Està bé el teu blog. Crec que et visitaré més sovint...

Isard El Sheik said...

Gràcies As, benvinguda i m'encantarà que ho facis ;-)