Sunday 25 October 2009

Drive

Escric avui empès per la casualitat, és a dir, aquella percepció de la realitat que l'atzar treu a la llum. En el post d'avui són tres els factors que conflueixen a una mateixa percepció, el significat de la paraula del títol.

(1) He estat escoltant compulsivament la cançó Drive al Youtube, una versió en directe que hi ha penjada, dels REM, trobant del·lit especialment a la lletra i l'actitut especialment estoica d'en Michael Stype, Drive és impuls en anglès, entès com la voluntat per aconseguir una acció, allò que t'impulsa per a aconseguir la fita, aquell puntet de pebre vital a través del qual saps que estàs enganxat a la cerca de l'bjectiu.

(2) Sortint del cine, de veure El Secreto de tus ojos, el protagonista vol seguir la història que alguns anys enrera va quedar aturada en els arxius del jutjat on treballada. Retroba el drive per continuar tirant del fil, però retroba alguna cosa més: el fet de viure muntat sobre el drive li dona l'energia per voler més, en aquest cas, ara s'atreveix a afrontar els ulls de la dona que ha estimat durant 25 anys sense atrevir-se a mostrar-li. El drive és contagiós, i no només entre persones sinó que sembla que puguis modificar l'actitut pròpia de manera que si ho fas en un aspecte els altres s'en veuen influenciats.

(3) Aquest ja fa dies que em balla pel cap, però havia perdut l'esma per escriure d'economia i política, estic una mica decebut. El tercer punt és l'acció de govern, especialment l'espanyol: un govern que nega la crisi fins que ja no pot ocultar-ho més per ves a saber quin motiu de pudor antropològic, un govern que es diu progressista però que traeix els propis principis (pujar impostos a totes les capes socials - l'IVA és per tothom, especialment per rendes mitjanes i baixes, en percentatge -, salvaguardar la fiscalitat de les sicav, afavorir la inmovilitat de la gent continuant subvencionant compra d'habitatge inflat sobre el lloguer, continuant gravant més la renda del treball que la renda del capital, torpedejar l'R+D+i en la línia de flotació, financiar extensivament empreses de competitivitat qüestionable i data de caducitat propera en contra d'empreses per nèixer amb capacitat de major prouctivitat... Pan (seco) para hoy, hambre para mañana, i el mañana és ja, ara que començaran a pujar el tipus d'interès des del BCE). Drive. Contraposat al talante, drive és allò que ens impulsa a fer, de vegades fora del nostre fer habitual, però que és necessari. Els progrés requereix del drive, de prendre accions valentes, d'afrontar... Els progressistes haurien de ser així en moments difícils, el govern d'aquest país no ho és.

No comments: