Thursday 11 October 2007

Mercats de valors - Recollida de beneficis

El mes passat comentava la volatilitat dels mercats financers just en el moment de recuperació dels mercats europeus arrel de la crisi de les hipoteques d'alt risc als US. Allà preveia una pujada notable del l'Íbex i l'EuroStoxx, fins a per sobre dels 15mil i 4.5mil respectivament... a final d'any. Bé, avui l'Íbex a tancat als 15.1mil després de guanyar un 1.6% i l'EuroStoxx a 4.47mil, un 0.7 %més.
Nois, avís de navegant, és moment d'aprimar la cartera... M'explico:
L'anàlisi tècnica dóna una vela amb mínim als 14.6mil i màxim als 15.3mil (moment de venda pel qui s'atreveixi a aguantar fins al final). Però aquesta vela està definida amb un volum de negoci relativament baix per l'època (aquí es nota la crisi), per tant la incertesa augmenta respecte d'altres tardors... i trobo arriscat continuar esperant el que queda de trimestre. Conclusió: avui ha estat una boníssima oportunitat per recollir beneficis i aprimar la cartera per esperar el següent sutrac fins a 14.6mil de l'Íbex, que, atenció, serà el proper moment de compra durant aquesta tardor... Crec que avui és moment de vendre fort en Íbex i aprimar la participació en l'EuroStoxx, tot i que aquest pot tenir una mica més de recorregut, encara, la propera caiguda no serà tan forta.
Per la resta, tot ha de continuar igual de bé per les inversions en parkets de països emergents: forts en Sud-est asiàtic, BRIC, llatino-amèrica i personalmet refermo posicions en països de l'est, aprofitant la liquidesa, però sense passar-me. No entraria en US ni Japó.

2 comments:

Isard El Sheik said...

Avui el mercat xinès ha perdut més d'un 1%, el japonès s'ha deixat 0.8, Dow Jones perdia al tancament mig punt i l'eurostoxx al migdia perd 7 dècimes. L'íbex guanya mig punt al migdia en un dia que teòricament havia de ser de presa de beneficies per totes les borses. Compte pq pot estar buscant un màxim abrupte.

Isard El Sheik said...

Bé, avui l'Íbex ha assolit màxims his`tòrics en 15,5mil punts... espero que demà, coincidint amb el venciment de materies primeres hi hagi la baixada que esperava dies enrera... amb una setmana de retard. Serà una nova oportunitat per entrar. Atès que l'Íbex ha pujat més que l'esperat per la major part d'analistes... es fa difícil de predir el proper punt d'entrada, potser els 15,1mil és un bon moment per entrar pensant en que ha de venir un hivern que pot ser bo, encara.