Friday 14 March 2008

El principi de la fi de la crisi creditícia sub-prime?

Els de Standard & Poor's diuen que el fi de les provisions y amortitzacions a causa de la crisi de crèdit ja és proper, almenys per les grans entitats financeres. Aquest annunci va ser decisiu - en positiu - en el resultat de les borses d'ahir en un entorn d'elevadíssima volatilitat.

La publicació d'aquest comentari indica que a partir d'ara, passem a un altre nivell, inferior en risc, en el mig termini. Era una notícia esperadíssima, i que s'ha d'anar confirmant amb resultats les properes setmanes. Ara crec que cal esperar que els mercats busquin mínims, empesos per la mala coiuntura econòmica i previsions a la baixa de governs i entitats, elevats preus de les matèries primeres, inflació (a Europa) i començar a recuperar part del perdut a partir de l'estiu. És la primera senyal - feble- del llum al final del túnel en molt de temps...

A Espanya una dada nefasta per la creació de treball: el cost per treballador a l'empresa creix al ritme de la inflació en un moment de potencial pèrdua de llocs de treball.

No comments: