Sunday 6 April 2008

Mur, Thomas Noone Dance

Mur (segons el diccionari de l'Institut D'Estudis Catalans): Paret gruixuda que suporta el pes d'un edifici o que en limita verticalment l'anterior. Part inferior d'una capa en el seu estat originari.

Però el llenguatge verbal és tan limitat... La definició dels sis ballarins de la Thomas Noone Dance aconsegueix dibuxar-ne'n matisos de gran plasticitat. Si un dels objectius d'un determinat tipus de dansa contemporània és el de dibuixar emocions sobre l'escenari, expressar-les, fer-les precipitar en una coreografia, aquests nois i noies ho fan amb una harmonicitat de gran bellesa. I no només perquè ballen bé.

Aquestes serie possible definicions dels seus murs: Mur és allà on recolzes el cos quan la cara està prop del terra, o massa prop; Mur és aquell espai on reposes per mirar amb perspectiva; Mur és aquella barrera que t'impedeix guanyar temps als teus anhels; Mur és la frontera on balles la teva dansa, sempre mirant de quan i com pots sobrepassar-la; Mur és el desig d'avançar, el límit que et pot permetre jugar la moneda de l'aprenentatge o del dolor... Mur, és, al capdavall, una oportunitat.

El Mur de Thomas Noone Dance encadena diàlegs de cossos i músiques en una coreografia intel·ligent, l'execució brillant, per moments, en la cerca de diàlegs de llums, epidermis, sensacions, neguits i anhels. Tota una simbologia de la cerca fronterera, aquella que es situa al mig de qualsevol límit amb l'únic condicionant que sigui vital, que pagui la pena viure'l.

No comments: