Tuesday 8 January 2008

El rebot de l'íbex a 14800 o canvi de tendència i caiguda

L'anàlisi tècnica indica que estem en un moment de possible sobrevenda (marcat en verd en el gràfic inferior), per tant hem sobrepassat la base del canal alcista, al voltant dels 14800 punts. Si hi ha d'haver rebot, aquest és un excelent moment per comprar, ja que la pujada en els propers dies hauria de ser fins al màxim del canal, a 16000 punts. Estem, per tant en una oportunitat de guanyar entre el 7 i el 15% en unes poques setmanes. La clau? comprar a 14800 punts i esperar que la Fed (La Reserva Federal) comenti dijous positivament una probable baixada del tipus d'interès als US el màxim a final de mes. Si el rebaixa 1/2 punt, crec que això pujarà ràpidament, si no el rebaixa gens (per l'estanflació, que explicava en l'anterior antrada), pot ser l'inici de la crisi a nivell global important, i una caiguda de les borses fins a nivells de suport de l'ordre dels 13mil punts, potser menys. El punt intermedi, 1/4 de punt de baixada de tipus, sembla raonable, però no solucionaria el problema, ja que els indicadors americans apunten cap a una situació cada cop més complexa. Cada vegada hi ha més risc, veurem dijous els comentaris de Bernanke i la resposta del mercat.

1 comment:

Isard El Sheik said...

Sembla que el Dow dibuixa un rebot dead cat. Pot obrir la setmana vinent amb guanys, però es tractaria d'una figura a curt plaç, la tendència sembla baixista.

L'Íbex busca els 14300, per rebotar. Espero que la resposta del Dow suporti l'EuroStoxx, així podría haver-hi alguna oportunitat de sortir dignament durant el gener o principis de febrer.