Friday 21 November 2008

Pas a Nivell, de Pere Vilà

Pas a nivell descriu el buit d'un noi en acabar la carrera, una buidor que neix de veure's davant de l'abisme d'haver de prendre les decisions, d'haver de copçar la dificultat de seguir pel camí un cop han desaparegut els raïls que el guiaven. Ara tot serà més complexe, més multicolor, també. Assumir això porta temps i vivences, alguna d'elles narrada a la peli. O millor, parla de com el protagonista mira d'esquivar la consciència de que el que ara toca és això.
També és un retrat d'una societat, en certa forma, mostra la buïdor, que sembla gairebé obligada, en les comunicacions de les emocions, la impossible fredor amb la que vivim la rutina dels dies, els comportaments establerts i l'aplastant lògica de la claudicació en absència de la rebel·lia, la incapacitat, que sembla estar empesa socialment, en els nostres temps, per assumir la pròpia existència, la pròpia presa de decisions.
És una peli de ritme lent, amb pocs diàlegs i sense banda sonora, feta amb recursos molt limitats, però el ritme és constant i l'argument és coherent. M'ha agradat.

1 comment:

yol.anda said...

va ser fantàstic veure aquesta pel.licula, l'altre dia a bcn.
un pel nerviosa i enfadada, vaig afagar la bossa per deixar la sala doncs em semblaba un rotllo está veient la peli, pero no em vaig poder aixecar. aleshores vaig adonar.me que potser hi havia alguna cosa interessant que s'escapaba a primera vista. vaig esperar. i va venir l'escena de la mort de l'abia.
vaig agrair totalment haber.me quedat. molt atrevit i valent fer una toma tant llarga sense moure la camara, esplendida.
vaig adonarme poc a poc del valor de la pelicula, d'on volia portar.nos, i de quina manera mes oberta volia ferho.
be, podria estar parlant molta mes estona...
felicitats per el prota i el director!
gracies
yolanda